Jeg har simpelthen været optaget af et helt nyt emne; simple living.
I den forbindelse har jeg set tema på dr2 om at stå af ræset. Jeg har været på besøg i et kolonihavehus, jeg har set københavnske fælleshaver og funderet over tilværelsen i stor stil.
Stå af ræset, dr2 tema
Jeg er stået af ræset, og har valgt et karrierestop, et valg der giver mere og mere mening hver dag.
Det fordrer ikke at tjene mange penge, men er det nødvendigt hvis livsstilen lægges derefter? Et lille hus med have og dyr, eller en lille husbåd, et kolonihavehus. Mulighederne er mange, og der behøves ikke være en kæmpe indtjening, hvis udgifterne holdes nede.
Den forgangne uge blev jeg også medlem af fødevarefællesskabet.
Nu skal jeg have billige økologiske grøntsager, og stå sammen i et fællesskab.
Københavns fødevarefællesskab
Tjek linket ud, hvis du har tre timer om måneden, og har lyst til lækre grøntsager.
Nu er jeg efterhånden også blevet så god til at lave rugbrød, at jeg tør dele en opskrift herinde.
Den er taget fra grupemeyer, og er blevet tilføjet et par kærlige rettelser.
Nemt rugbrød
2 brød6 dl koldt vand
2 dl kærnemælk
1 ½ dl øl
10 g gær
10 g havsalt
250 g skårne rugkerner
200 g hørfrø
200 g solsikkekerner
550 g rugmel, måske lidt mere
Desuden
2 rugbrødsforme
Rapsolie til pensling
Dag 1: Hæld koldt vand, kærnemælk og øl i en skål og rør gæren helt ud. Tilsæt salt, rugkerner, de 2 slags frø og rugmel og rør dejen indtil den ser god ud. Du behøves ikke at ælte den, så bliver den tør.
Fordel dejen i 2 forme der forinden er smurt med rapsolie, dæk dem med film eller fugtigt klæde og sæt dem i køleskabet i minimum 12 timer før bagning. Jo længere dejen står, jo mere smag får brødet – dog kan den maksimalt stå i 6 dage, da den ellers bliver for sur.
Dag 2: Bag brødet ved 180 grader i 90 minutter uden varmluft.
vend de varme brød ud af formene og bank på bunden af dem for at høre, om de lyder hule og færdige. Lad brødene køle af på en bagerist, før du skærer i dem. Du kan med fordel lægge et vådt håndklæde hen over dem, mens de køler af. Så bliver brødet ikke så hårdt.
Tip! De 400 g frø kan være hvilken som helst blanding af sesamfrø, hørfrø og solsikkekerner.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar