
In tranquillo mors - in fluctu vita.
I stilheden døden, i strømmen livet.
Hermed hentydes til følgende træk ved korallens liv og død: Koraller kan kun trives i meget rent og saltholdigt vand, som er i stadig bevægelse. Derfor dør korallerne på læsiden af rev, men på vindsiden, hvor bølgeslaget og strømmen er stærkest, vokser de og udvikler sig i store og smukke kolonier.
Et fantastisk logo, der giver god mening. Jeg nyder at tilegne mig viden, det føles som en god investering i min fremtid.
Social Entrepreneurship and Management hedder mit studie.
Vi arbejder med at finde løsninger på sociale problemstillinger. Hvordan man kan finde ideer til et firma, der kan løse problemstillingerne. Vi skal lære om de store firmaer, der har en social profil og meget meget mere. Det hele foregår på engelsk, hvilket er noget af en udfordring. Men jeg ser frem til det hele, og bider tænderne sammen. Senere skal jeg også have studiejob og i praktik. Et sikkert blik på fremtiden, der står på et godt arbejde eller et sejt firma. Mulighederne er mange.
Min lille have, mit lille højbed, virker stadig. Lige nu er det tomatplanterne der har overtaget i stor stil. Dog uden at de mange tomater er blevet røde. Så derfor er jeg nu gået i gang med at sylte.
Ret så spændende projekt, som jeg ikke kender resultatet af endnu.

Jeg fandt denne opskrift ude på det vilde net, på en blog der hedder Isabellas.
Syltede grønne tomater
1 økologisk citronskal i tynde strimler (eller revet)
Kornene af 1 vaniljestang
3 dl æblecidereddike
1,6 dl vand
1 kg små grønne tomater
Syltede grønne tomater - sådan gør du, når du skal sylte:Bland sukker sammen med citronskal og vaniljekorn. Varm eddike og vand op i en gryde. Tilsæt sukkerblandingen så det opløses. Kog det i ca. 5 minutter. Klargør tomaterne ved at stikke små huller i dem med en gaffel. Det ved jeg ikke helt hvorfor man skal. Det viser sig nok senere ;)
Læg dem herefter i gryden i sukkerlagen, og lad det småkoge i ca. 5 minutter. Tag gryden af varmen, og stil den køligt til forsyltning i 12-24 timer. Sørg for, at tomaterne er dækket af lagen. Læg evt. pres på.

Næste dag: Lagen koges igen i ca. 5 minutter. Fordel tomaterne i skoldede glas, der evt. er skyllet med atamon. Kog lagen ind i 10-15 minutter. Hæld lagen på tomaterne, så glassene er helt fyldt. Dæk til med tætsluttende låg, og opbevar dine syltede grønne tomater køligt.
Jeg håber mit resultat bliver godt. Du kan jo skrive, hvis du også prøver det :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar