lørdag den 15. februar 2014

Brunch, dejlig chutney,og et fantastisk vinterbad

En dejlig uge er gået, hvor der er blevet lavet en masse forskellig mad. Jeg har også været sammen med gode veninder, og fået Kristian hjem fra London i god behold.

Onsdag var jeg sammen med Rina. Vi tog på den gode cafe Nutid. Her er der open mike hver onsdag, hvilket jeg nu har nydt flere gange. God comedy i den gode sags tjeneste. Det kan helt klart anbefales. Cafe Nutid

I dag har Kristian og jeg været til dejlig brunch på højskolen, igen. Som altid meget lækkert. Derefter var jeg ude og vinterbade med Martina, som var meget glad for at afprøve Helgoland :)
Det Kolde Gys er en meget gammel vinterbadeklub placeret på badestedet Helgoland ved Amager strandpark. Det kolde gys har nu også fået en dejlig fællessauna vi benytter så ofte som muligt. Det er et dejligt sted, hvor man kan nyde naturen på tæt hold.

Det Kolde Gys

På højskolen har vi haft kåltema, mormormad og hygiejnecertifikat den sidste uges tid. Mormor havde været i udlandet, da vi skulle lave frikadeller, kartofler og chutney. Chutneyen skulle afprøves hjemme, og det var en succes.

Her kommer opskriften på ananas-chutney

1 ananas (ca. 500g ananas kød)
3 dl lys rørsukker (dette kan der godt skæres lidt ned på)
2 spsk friskrevet ingefær
3 fed fintnsnittet hvidløg
1 finthakket chili
1½ dl mild eddike, fx æbleeddike
2 tsk salt
Skræl ananasen og skær den i små stykker. Bland hvidløg, ingefær, chili og salt med lidt af eddiken.
Kog sukkeret sammen med resten af eddiken i ca. 5 minutter. Kom ananasen og og hvidløgsblandingen i og lad chutneyen simre uden låg indtil konsistensen er sirupsagtig ca. 30 min.
Den må ikke koge ind, da det så bliver til karamel istedet. I varm tilstand skal massen stadig være flydende. Den bliver mere fast i kold tilstand.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar