

Den stod på kaffesmagning, madbyttemarked, dönersafari og meget mere. Ingen historiske bygninger eller andre 2. verdenskrigsfortællinger.
I weekenden var der så vinterbadning og madlavning sammen med Kristian.
Blandt andet chokoladefondant. En dessert jeg efterhånden har prøvet mange gange, stadig uden at de bliver helt perfekte.
Men her er en opskrift og fremgangsmåde jeg synes der fungerer godt.
Ingredienser
Til 5-6 kager afhængig af størrelsen140 | g | Mørk chokolade (70 % kakao) |
85 | g | Smør |
4 | Æg | |
135 | g | Sukker |
75 | g | Mel |
Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til 180 grader uden varmluft
2. Smør 5 store muffinsforme, papirforme eller kopper med smør eller olie. Olien kan ikke anbefales. Det er ikke nok. Brug papirforme eller smør.
3. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den sammen med smørret i et vandbad.
4. I mellemtiden piskes æg og sukker grundigt og blandes efterfølgende med mel.
5. Vend langsomt smeltet smør og chokolade i dejen.
6. Fyld dejen i de smurte forme og bag kagerne i 8 - 12 minutter. Husk at det kun er den ydre del, som skal være bagt; kernen skal stadig være flydende! Dvs. at skallen på kagen ikke skal være særlig hård.
7. Sørg for at få kagerne på tallerken meget forsigtigt. Server den sammen med skyr, creme fraice eller vanilleis.
2. Smør 5 store muffinsforme, papirforme eller kopper med smør eller olie. Olien kan ikke anbefales. Det er ikke nok. Brug papirforme eller smør.
3. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den sammen med smørret i et vandbad.
4. I mellemtiden piskes æg og sukker grundigt og blandes efterfølgende med mel.
5. Vend langsomt smeltet smør og chokolade i dejen.
6. Fyld dejen i de smurte forme og bag kagerne i 8 - 12 minutter. Husk at det kun er den ydre del, som skal være bagt; kernen skal stadig være flydende! Dvs. at skallen på kagen ikke skal være særlig hård.
7. Sørg for at få kagerne på tallerken meget forsigtigt. Server den sammen med skyr, creme fraice eller vanilleis.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar