mandag den 3. februar 2014

Vinter i Nyboder og chokoladefondant

Det er da fantastisk at bo i Nyboder. I København K, men i den helt lydløse del af byen. Det er herligt at bo i et "museum", at bo i en turistattraktion. Huslejen er også til at overkomme, og vi har endda have. Men om vinteren kan man godt savne gulvvarme, et toilet i lejligheden og varme i køkkenet. Det må man leve med, og det gør jeg gerne. Specielt når sneen lige er faldet, og man går rundt i en lydløs hvid verden.


Nu har jeg også oplevet vinter i Berlin. I sidste uge var jeg med højskolen i Berlin. En meget kold oplevelse, men også meget spændende.
Den stod på kaffesmagning, madbyttemarked, dönersafari og meget mere. Ingen historiske bygninger eller andre 2. verdenskrigsfortællinger.
I weekenden var der så vinterbadning og madlavning sammen med Kristian.
Blandt andet chokoladefondant. En dessert jeg efterhånden har prøvet mange gange, stadig uden at de bliver helt perfekte.
Men her er en opskrift og fremgangsmåde jeg synes der fungerer godt.

Ingredienser

Til 5-6 kager afhængig af størrelsen

140gMørk chokolade (70 % kakao)
85gSmør
4Æg
135  gSukker
75gMel

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen til 180 grader uden varmluft
2. Smør 5 store muffinsforme, papirforme eller kopper med smør eller olie. Olien kan ikke anbefales. Det er ikke nok. Brug papirforme eller smør.
3. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den sammen med smørret i et vandbad.
4. I mellemtiden piskes æg og sukker grundigt og blandes efterfølgende med mel.
5. Vend langsomt smeltet smør og chokolade i dejen.
6. Fyld dejen i de smurte forme og bag kagerne i 8 - 12 minutter. Husk at det kun er den ydre del, som skal være bagt; kernen skal stadig være flydende! Dvs. at skallen på kagen ikke skal være særlig hård.
7. Sørg for at få kagerne på tallerken meget forsigtigt. Server den sammen med skyr, creme fraice eller vanilleis.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar