Så kom vi i gang med den sidste trend; Palæo også kaldet stenalderkost.
Thilde Maarbjerg var ude og præsentere konceptet for os. Hvor lød det ligetil da hun fremlagde det.

Vi afprøvede det derefter, og helt så nemt er det ikke.
Det tager længere tid at lave det, da en af hovedreglerne er, at intet må være forarbejdet. Hvilket også fører til virkeligt meget tvivl omkring hvilke varer der må bruges.
Er eddike okay?
Er rodfrugter i orden?
Må man bruge solsikkekerner?
Men vi fik et meget lækkert måltid som altid.
Hjemmelavede burgere med portobello svampe som burgerboller, da man heller ikke må spise mel eller andre kornprodukter.

Næste dag tog vi ud til kødbyen og hentede den vigtigste ingrediens: Kødet.
Her fik vi også fremvist en udskæring af lam og rådyr.
Rådyret var fra dyrehaven.
Palæo er spændende og har en interessant vinkel, men det er bare dyrt og bøvlet.
Efter at have lavet et palæobrød, regnede vi ud at det kostede 173kroner, fordi der skulle så mange kerner og æg i.
Helt palæo er jeg så ikke blevet, og derfor spiste vi også hjemmelavede æbleskiver hjemme i går. Og i dag skal jeg ud til Julias dimmision. Hun er simpelthen blevet færdig som psykomotorisk terapeut. Tillykke :)
Lidt inspiration har jeg dog fået fra alle vores trends, så i i weekenden lavede jeg veganermad. Lækre kartoffelkroketter. Opskriften kommer lige her. Størstedelen lånt fra animas hjemmeside, men jeg har lavet dem lidt anderledes. De er bagt i ovnen og uden smør. Så lækre og sunde.
Kartoffelkroketter med hasselnød og rosmarin
200 g kartofler
300 g rodfrugter
100 g. hasselnødder
1 lille løg
ca. 2 tsk. havsalt eller urtesalt
Peber
1 knivspids karry
1-2 fed hvidløg
Skræl kartoflerne og rens rodfrugterne. Skær dem i store tern og kog dem møre. Hak hasselnødder og løg i en blender indtil de er findelte. (Der må godt være nogle større stykker imellem)
Mos kartoflerne og rodfrugterne med en stavblender eller med en gaffel og tilsæt de hakkede nødder og løg. Smag til med de øvrige ingredienser. Tilsæt lidt kogevand fra kartoflerne hvis massen er blevet for fast.
Fordel kroketterne som små frikadeller med en ske på en bageplade med et stykke bagepapir smurt med olivenolie. Mas dem let flade med en gaffel men forsøg at få en grov struktur frem.
Pensel kroketterne med olivenolie på toppen, drys havsalt og rosmarin hen over, brug gerne frisk rosmarin!
Bag dem i ovnen i ca. 30 time ved 200-225 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar