tirsdag den 7. januar 2014

Lækker pizza med grov bund

I julegave af Kristian fik jeg en længe ønsket pizzasten. I dag blev dagen, hvor den skulle afprøves, og sikke en succes.
Vi lavede 4 forskellige pizzaer i vores lille lejlighed i dag, den ene med rester fra julen. Ja der kom and på, hvilket gav en meget speciel julepizza.

Med inspiration fra forskellige kilder, kommer her mit bud på en fantastisk pizzabund og dejlige toppings. Knap så vegansk, det forbliver på højskolen ;)

Pizzabund (grov)
Til 4 mellem pizzaer

50 g gær
4 dl lunkent vand
2 spsk olivenolie
4 dl hvedemel
6 dl fuldkornsmel
1 tsk sukker
2 tsk salt


Forvarm ovnen sammen med bagestenen til 250 grader ca. 1 time i forvejen.
Brug både over- og undervarme og cirkulation. Når ovnen skal bruges så sluk for cirkulationen, og hvis det er muligt så også for overvarmen.
Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt olien. Bland de tørre ingredienser sammen. Bland det gradvist i vandet. Ælt dejen godt. Lad den hvile lunt og tildækket i ca. 30 min eller mere.
Kom dejen på stenen og tilføj din sauce og topping. Bag den i ca. 5-7 min.
Mærk på skorpen om den er færdig.

Pizzasauce
Til 4 mellem pizzaer


2 spsk olivenolie
1 spsk chiliolie
3 fed hvidløg
1 løg
1 skvæt vin (Hvis du har en rest stående)
½ dl vand
2 tsk timian
2 tsk rosmarin
2 tsk oregano
2 dåser flåede tomater
50 g hakkede friske champignoner




Varm olie op og svits hvidløg, løg, sukker og krydderier.
Kom resten i og smag til med salt og peber. Lad det simre i mindst 20 min.


Pizzatopping-forslag

Pizzasauce
Ost (En mellemlagret skæreost kan sagtens bruges)
Blåskimmelost/Gorgonzola
Frisk spinat (skal bare på sammen med alt det andet)
Svinehak der er svitset sammen med krydderier forinden


Pizzasauce
Ost
Champignon
Syltede peber/frisk peber
Parmaskinke

Pizzasauce
Ost
Mozzarella
Cocktailpølser
Frisk spinat
Pepperoni

Ingen kommentarer:

Send en kommentar