Her fandt jeg ud af, at Claus Meyer åbenbart startede hele denne tilgang til mad helt tilbage i 2004. Så en helt ny trend er det ikke.
Inden jeg var taget på højskolen lavede jeg vikingeboller, da jeg kom hjem stod den på bagning af nyt rugbrød, og til aftensmad boghvedepandekager.
I dag er Kristian så syg, og ham ville jeg da gerne blive hjemme ved. Så vi nød en dejlig formiddag med blandt andet filmen "the Butler". Den kan varmt anbefales.
Senere på dagen kom jeg hjem og lavede aftensmad igen, vafler og syltetøj. Det var efter en lang eftermiddag i en "lej et lig" lastbil sammen med dejlige Natasja. Lastbilen knap så dejlig. Tror ikke dens 2 gear virker mere.

Men hvis du lige har nogle bær i fryseren, så er det utroligt nemt og hurtigt lige at lave det til en lækker syltetøj.
Jeg lavede solbærsyltetøj.
½ kg solbær
250 g sukker
2 dl vand
2 cm ingefær
Geleringsmiddel
Kog bærrene op sammen med vandet og ingefær. Når det koger så tilsæt sukker. Husk at smage til så der ikke kommer for meget sukker i. Lad det koge i ca. 10 min.
Tag massen af varmen og tilsæt 1-2 tsk geleringsmiddel alt efter hvor stift det skal være. Kog det op i et ½ minut efter. Afprøv konsistensen ved at putte en lille mængde på en tallerken. Når det er køligt kan du se konsistensen. Hvis den er for tynd så kog den op igen og tilsæt geleringsmiddel efter samme procedure. Lad det koge
Ingen kommentarer:
Send en kommentar