søndag den 26. januar 2014

Familieaften med lækre steaks



Vi har haft besøg af Mads hele weekenden, og lørdag aften kom Marie også forbi. Kristians to søskende. Så der skulle rigtigt kræses for maden.
Det bragte os ned til slagteren på Kultorvet.
For første gang "turde" vi at gå ind i den lille butik, vel vidende at vi ville komme noget fattigere ud igen.
Det var en stor oplevelse. Som at gå ind i en butik for 100 år siden. Slagterne stod med bowlerhatte og højt humør. Inden vi stillede os i køen, der gik helt ud til gaden, havde vi besluttet os for et par flotte entrecoter.
Næsten 400kr kom vi af med for 4 store steaks. De skulle bare tilberedes helt perfekt.
Så der blev fundet videoer frem fra Jamie Oliver, for at finde den optimale tilberedning.
Vi startede med at tage bøfferne ud af køleskabet ca. 2 timer før, for at kødet ikke ville få et chok fra kulde til varme.

De blev smurt ind i andefedt, krydret med forskellige krydderier og masser af salt og peber.
Derefter blev der tændt op for grillpanden.
Kristian stegte dem helt perfekt. De fik 4 minutter på hver side. Hvor de blev vendt hvert minut, og også stegt på alle sider.
Tilbehøret blev "pomfritter", hvidkålssalat og sovs. Det passede perfekt til 4 mand.

"pomfritter"
Ca 800g økologiske kartofler
Olie
Krydderier

Skær dem i stave, så de ligner pomfritter. Put dem på en bageplade med bagepapir.
Hæld lidt olie over, dette kan dog også undlades.
Tilsæt salt og peber og masser af krydderier. Jeg brugte også frisk rosmarin.

Hvidkålssalat
ca. 300g økologisk hvidkål
ca. 2 økologiske gulerødder
Saften fra 1 økologisk citron
ca. 100g økologiske rosiner

Put hvidkål og gulerødder i foodprocessor eller hak det meget fint.
Tilføj citron og rosiner efterfølgende.

Lækker sovs
Lidt andefedt
Lidt økologisk fløde
2 dl hvidvin
½ dl portvin
1 bouillonterning
Salt og peber

Rør ingredienserne sammen. Tilføj først bouillonterningen når saucen koger.
Lad den simre indtil du skal bruge den, jævn den og smag til.

Resultatet var helt perfekt. Bøfferne var virkelig gode og helt perfekte til en ekstraordinær aften.
Det kan så meget anbefales.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar